Opnieuw arrestatie in onderzoek naar moord op Peter R. de Vries
Foto: ANP

De Nederlandse politie heeft maandag in Tilburg een Nederlandse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam bekendgemaakt.

De politie en justitie in Nederland vermoeden dat de opgepakte man deel uitmaakt van het ‘crimineel samenwerkingsverband’ dat zich bezig heeft gehouden met de voorbereiding van de moord op De Vries, aldus het OM.

Wie de verdachte is of waar hij precies van verdacht wordt, is niet duidelijk. Voorlopig is alleen geweten dat hij de Nederlandse nationaliteit heeft. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Peter R. De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten op straat in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij.

In totaal zijn er tot nu toe acht verdachten in de zaak. Zeven ervan zitten vast. Twee van hen, Delano G. (23) en Kamil E. (36), worden verdacht van de uitvoering. Tegen hen is levenslang geëist.

In 2022 was het proces tegen de twee verdachten begonnen, maar door nieuwe informatie van het Openbaar Ministerie werd de zaak toen heropend en de uitspraak uitgesteld. De strafzaak zal dus volledig opnieuw behandeld moeten worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in