Actrice Brooke Shields getuigt over verkrachting in nieuwe documentaire
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

In het begin van haar carrière is de Amerikaanse actrice Brooke Shields verkracht. Dat vertelt ze in een documentaire die op het Sundance Film Festival in de VS in avant-première is gegaan.

Het voormalige topmodel maakte de identiteit van de dader niet bekend. Ze vertelt dat ze de man, die ze kende, kort nadat ze was afgestudeerd ontmoette en dat ze dacht dat het om een zakelijke bespreking ging over de casting voor een nieuwe film.

De man bracht haar terug naar haar hotel, waar hij haar verkrachtte. ‘Het was als een gevecht’, verklaart de actrice. ‘Ik was bang dat ik zou stikken.’ Ze vertelt verder dat ze versteende. Na de aanval belde ze naar een vriend, die haar zei dat ze verkracht was, maar dat kon ze toen nog niet geloven.

De 57-jarige actrice heeft tot nu toe nooit in het openbaar over de verkrachting gepraat. Nu doet ze dat in de documentaire Pretty baby: Brooke Shields. De film wordt in twee delen uitgebracht op streamingdienst Hulu. Het eerste deel focust op de seksualisering waarmee Shields al vanaf heel jonge leeftijd mee geconfronteerd werd. Zo deed ze op 10-jarige leeftijd al een naaktfotoshoot en speelde ze op haar 11de een kindprostituee in de film Pretty baby.

De actrice zei dat het het juiste moment in haar leven was om in een documentaire te verschijnen.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in