‘Maar ik kan niet koken.’ Deze keer is dat geen excuus. Het enige wat je hoeft te doen, is de zoete aardappel roosteren in de oven en de feta mengel met venkel- en korianderzaad en citroen. Wij gaven de zoete aardappelen een gekaramelliseerd korstje door ze nadien nog even met wat boter in de pan te bakken.

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN)

4 zoete aardappelen

200 g feta

200 g gekookte zwarte, groene of bruine linzen

1 kl venkelzaad - 1 kl korianderzaad - 1 snuf chilivlokken

1/2 citroen

Olijfolie - 1 klontje boter

Grof zout

Eventueel enkele takjes groen voor de afwerking, zoals peterselie of koriander

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in de schil. Rooster ongeveer 50 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.

2. Stamp het venkel- en korianderzaad half fijn in een vijzel. Prak met een vork samen met de chilivlokken, de geraspte schil van de citroen, een kneepje citroensap en een scheutje olijfolie onder de feta.

3. Haal de zoete aardappelen uit de oven, laat even afkoelen en kneus met de onderkant van je hand zodat ze een beetje openbarsten. Verwarm een klontje boter en een scheut olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak hierin zowel de boven- als onderkant van de aardappelen telkens 5 minuten, zodat ze een knapperig korstje krijgen. Kruid met een snuf grof zout.

4. Verdeel over twee borden, lepel er de linzen en het fetamengsel over. Werk eventueel af met enkele blaadjes groen en wat extra chilivlokken.

Recept & foto: Johanna Goyvaerts

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in