Brusselse politie rolt bende op die minderjarige meisjes in prostitutie dwong
Themabeeld. Foto: Marc Herremans

De Brusselse politie heeft een bende opgerold die minderjarige meisjes dwong zich te prostitueren. Twee verdachten werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, een derde werd in verdenking gesteld en onder voorwaarden vrijgelaten. Een vierde verdachte wordt nog gezocht.

Volgens het parket maakten de verdachten misbruik van weggelopen minderjarige meisjes om hen de prostitutie in te dwingen. ‘De bende plaatste en beheerde zoekertjes op de internetsite Quartier-Rouge en verplaatste de meisjes van de ene naar de andere gehuurde locatie om hen zo aan potentiële klanten aan te bieden’, omschrijft het parket de werkwijze van de bende.

‘De politie werd op de hoogte gebracht via een aangifte, waarna een onderzoek werd opgestart. Dat onderzoek leidde maandag tot een aantal huiszoekingen waarbij uiteindelijk twee personen werden opgepakt en al door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Een derde verdachte werd opgepakt en vrijgelaten onder voorwaarden. Een laatste verdachte staat nog geseind in het dossier’, aldus het parket.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in