In een Siciliaanse flat hebben speurders een massa juwelen en dure kleding gevonden. Ze menen dat het de meest recente schuilplaats was van de maffiabaas Matteo Messina Denaro, die gisteren werd gearresteerd. Wapens lagen er niet.

Het appartement bevond zich in een relatief bescheiden gebouw in Campobello di Mazara, een stadje in de Siciliaanse provincie Trapani en slechts op een paar kilometer van Castelvetrano, de thuisbasis van Messina Denaro.

‘We geloven dat het een huis is dat de laatste tijd voortdurend in gebruik was en regelmatig bewoond werd’, zegt Pasquale Angelosanto van de Italiaanse carabinieri. ‘We zullen hier belangrijke informatie vinden over de man.’

Messina Denaro, die dertig jaar op de vlucht was, werd maandag opgepakt in een privéziekenhuis. Hij werd in het La Maddelena-ziekenhuis behandeld voor kanker. Ondanks zijn ziekte wordt gezegd dat Denaro in de gevangenis verder kan worden verzorgd.

35.000 euro

Denaro stond bekend om zijn exclusieve en dure smaak, onder meer in zonnebrillen, kleding en uurwerken. Zo wordt in politiekringen gezegd dat hij bij zijn arrestatie een uurwerk droeg van 35.000 euro.

Messina Denaro, die als bijnaam U Siccu (de magere) had, werd meermaals veroordeeld tot levenslang voor zijn rol in een aanzienlijk aantal moorden, waaronder de bomaanslagen op Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, twee prominente maffiajagers.

Volgens Italiaanse media werd de maffialeider na zijn arrestatie weggebracht van Sicilië, maar het is niet duidelijk naar waar. Mogelijk bevindt hij zich in L’Aquila.

Bekijk het moment van zijn arrestatie in deze video:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in