De beruchte maffiabaas Matteo Messina Denaro is gearresteerd, zo melden Italiaanse media. Hij kon maandag worden opgepakt in Palermo, op het eiland Sicilië.

Messina Denaro, al 30 jaar voortvluchtig, was de meest gezochte maffioso van Italië. Hij werd aanzien als een van de leiders van de cosa nostra, de Siciliaanse maffia.

‘De carabinieri hebben de voortvluchtige Matteo Messina Denaro gearresteerd in een gezondheidscentrum in Palermo, waar hij een klinische behandeling onderging’, zegt Pasquale Angelosanto, het hoofd van de Italiaanse gendarmerie.

Rechters Falcone en Borsellino

Denaro was al bij verstek veroordeeld tot levenslang vanwege de moord op rechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino in 1992. Die twee rechters stonden bekend om het vervolgen van maffiosi. Hij kreeg ook een levenslange gevangenisstraf voor bomaanslagen in Firenze, Rome en Milaan, waarbij in 1993 tien mensen om het leven kwamen.

Daarnaast zou de maffiabaas ook betrokken zijn geweest bij de ontvoering, de jarenlange marteling en uiteindelijk het vermoorden van de jongen Giuseppe Di Matteo. Hij werd gedood en opgelost in zuur, omdat zijn vader tegen de maffia had getuigd.

Hoewel hij al sinds 1993 voortvluchtig was, ging de politie ervan uit dat Massina Denaro nog altijd in staat was de maffia aan te sturen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in