Vuurwerkbom ontploft bij huis in Eisden-Tuinwijk
Foto: Marc Herremans

Voor de tweede opeenvolgende nacht hebben onbekenden in Maasmechelen een bewoond pand geviseerd met een vuurwerkbom. Maandagochtend rond 03.00 uur werden bewoners van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk opgeschrikt door een zeer luide knal.

In Eisden-Tuinwijk zijn maandagochtend geen gewonden gevallen, maar de vuurwerkbom veroorzaakte wel materiële schade aan de voordeur, waarvan een deel van het glas verbrijzeld was. De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) ging ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Het gerechtelijk lab werd ingeschakeld voor een sporenonderzoek. De brandweerpost Maasmechelen van de hulpverleningszone Oost-Limburg werd opgeroepen om na het sporenonderzoek het glas op te ruimen en de deur met een houten plaat dicht te maken.

Vuurwerkbom ontploft bij huis in Eisden-Tuinwijk
Foto: belga

Zondagochtend rond 04.30 uur vond een gelijkaardig feit plaats in de inkomhal van een appartement in Mechelen-aan-de-Maas (Maasmechelen). Daar hadden twee gemaskerde personen vuurwerkbommen van het type Cobra tot ontploffing gebracht. De bommen waren met kleefband aan een plastic fles met brandversnellers bevestigd. ‘Hierdoor werden twee zware deuren uit hun kaders geblazen en is een deel van het plafond naar beneden gevallen. De gemaskerde personen hebben voor de ontploffing op de muur bedreigingen richting een appartementsbewoner aangebracht, wat doet vermoeden dat er een link is met het drugsmilieu’, zei persmagistraat Pieter Strauven van het Limburgse parket zondag.

In het huis dat maandagochtend geviseerd werd, woonde familie van de persoon die zondagochtend mogelijk het doelwit was.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in