Antwerp tegen Union in halve finale beker
Antwerp is nog een van de vier ploegen die mogen dromen van de beker.  Foto:  belga

Vanmiddag is geloot voor de halve finales van de Beker van België. Union neemt het daarbij op tegen Antwerp. Zulte Waregem treft KV Mechelen.

Toppers Union en Antwerp komen elkaar dus al in de halve finales tegen. Donderdag maakte Union brandhout van AA Gent (4-0) in zijn kwartfinale. Ook Antwerp imponeerde: een dag eerder won de Great Old met 0-3 op het veld van competitieleider Racing Genk. In de competitie staan Union en Antwerp respectievelijk tweede en derde.

In de andere halve finale staan outsiders Zulte Waregem en KV Mechelen tegenover elkaar. Zulte Waregem rekende woensdag in zijn kwartfinale met 2-0 af met STVV, Mechelen haalde het met 0-1 bij Kortrijk. Afgelopen zondag stonden Zulte Waregem en Mechelen nog in de competitie tegenover elkaar. De West-Vlamingen haalden het toen met 2-0.

Mechelen op zijn hoede

Met een dubbele confrontatie tegen Zulte Waregem, en de heenmatch buitenshuis, viel voor KV Mechelen de meest gunstige loting uit de bus, ook al tellen uitdoelpunten niet langer dubbel. ‘Voor beide ploegen is dit een mooie gelegenheid om de finale te halen’, zei Malinwa-coach Steven Defour onmiddellijk na de trekking. ‘Antwerp of Union als tegenstander was sowieso moeilijker geweest voor ons. Ik schat de kansen op fiftyfifty. Met Vormer en Brüls deed Zulte Waregem twee uitstekende transfers. Hopelijk kunnen we richting de heenmatch begin februari daar iets tegenover zetten qua versterking. Na de verloren competitiematch van vorig weekend hebben we tegen Zulte Waregem sowieso nog iets recht te zetten. Mijn spelers zijn op revanche belust.’

De heenwedstrijden van de halve finales worden op 1 en 2 februari gespeeld, de terugwedstrijden een maand later op 1 en 2 maart. Union en Zulte Waregem spelen eerst thuis.

De finale volgt op 29 april.