17-jarige stagiair uit Genk komt om op bouwwerf

Op een bouwwerf in Opoeteren is woensdagmorgen een 17-jarige Genkenaar om het leven gekomen. De stagiair viel toen de hoop betonnen leggers instortte. Het slachtoffer kreeg nog een legger op zijn hoofd waarop hij overleed.

Het slachtoffer deed een kijkstage bij het bedrijf Caelen uit Genk. Woensdagmorgen werd er gewerkt aan een nieuwbouw in Opoeteren. Samen met een ervaren werknemer van de bouwfirma was de stagiair betonnen leggers voor het dak aan het plaatsen. Toen de twee mannen op de leggers stonden, stortte de hoop leggers plots in. De ervaren werknemer kon zich nog vastklampen, de stagiair niet. De zeventienjarige jongen viel, waarna een betonnen leggers op zijn hoofd neerkwam. Dat werd de Genkenaar fataal.

De hulpdiensten werden rond 9 uur opgeroepen. Die probeerden het slachtoffer nog te reanimeren. Politie Maasland deed de eerste vaststellingen en de arbeidsauditeur werd gecontacteerd. Die kwam ter plaatse voor onderzoek naar de omstandigheden van het arbeidsongeval. Voor de nabestaanden van het slachtoffer en voor de bouwvakker is slachtofferzorg voorzien.

Op het perceel langs de Gruitroderbaan wordt een huis opgetrokken. De eerste verdieping is klaar. Bij het bouwbedrijf Caelen in Genk wordt aangeslagen gereageerd op het tragische ongeval. ‘De stagiair was net voor het jaareinde bij ons begonnen. We betreuren het ongeval enorm’, reageert het bouwbedrijf. Hun gedachten gaan uit naar de familie van het slachtoffer en de collega-werknemer die bij hem op de werf stond.

Atlascollege

Het slachtoffer volgde de richting Ruwbouw Duaal Leren in de afdeling Techniek en Innovatie van het Atlascollege in Genk. Zowel zijn klasgenoten als het personeel van de school zijn geschokt. ‘Het is verschrikkelijk’, zegt algemeen directeur Christel Schepers. ‘We hebben meteen nadat het ongeval zich heeft voorgedaan alle betrokkenen en de ouders ingelicht. Er is inmiddels met hen ook al een gesprek geweest.’

Het slachtoffer zat volgens de directeur niet in een grote klas, maar voor alle leerlingen die hem kennen is het vooral een shock. Ook het personeel is danig onder de indruk, zegt Schepers. ‘We zijn samen met onze psycholoog een draaiboek aan het uitwerken om de leerlingen donderdag op te vangen. Het was toevallig de dag dat de leerlingen van de richting Duaal Leren allemaal samen algemene vorming zouden krijgen. We gaan onze Stille Ruimte gebruiken om ze daar psychologisch te begeleiden. Inmiddels is ook onze preventieadviseur op de plaats van het ongeval geweest. En er zijn ook al gesprekken geweest met het bedrijf. Ook daar heeft de gebeurtenis het personeel aangegrepen. Over het ongeval zelf kunnen we voorlopig niet veel zeggen. Dat moet nog onderzocht worden. Het belangrijkste nu is dat we zorgen voor de nodige psychologische begeleiding.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in