In Muizen, een deelgemeente van Mechelen, is zaterdagochtend een zwaar verkeersongeval met voetgangers gebeurd ter hoogte van dierenpark Planckendael. Er viel één dode, twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande spreekt van een ‘zeer ernstig’ ongeval.

Een zwarte terreinwagen die van Mechelen kwam is om een nog onbekende reden van zijn baanvak afgeweken en ingereden op twee voetgangers en hun hond, die aan de overkant van de straat wandelden. De vrouw en haar hondje zijn overleden, de man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder van de wagen, een man, is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij de crash zijn nog twee geparkeerde wagens geraakt en raakte een woning zwaar beschadigd. De bewoners waren thuis, maar raakten niet gewond. Zij hebben opvang bij familie.

De wagen reed twee voetgangers aan. De slachtoffers zijn een man en een vrouw. De 52-jarige vrouw overleefde de klap niet, de man is gewond naar het ziekenhuis afgevoerd maar verkeert niet in levensgevaar. De 70-jarige bestuurder van de wagen is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de spoorwegbrug, even voor de ingang van dierenpark Planckendael. De Leuvensesteenweg was rond 16.30 uur nog steeds afgesloten, onder meer omdat het parket een verkeersdeskundige ter plaatse stuurde die alles in kaart moest brengen, voor de voertuigen kunnen worden getakeld. Er is een omleiding voorzien via de E19.

De lokale politie laat weten dat de eerste vaststellingen erop wijzen dat de bestuurder van de wagen onwel werd en daarom van de rijbaan afweek. Het aangereden koppel was niet aan het oversteken, maar wandelde langs de kant van de weg. De bestuurder testte negatief op alcohol en drugs. Het rijbewijs van de man is voor 15 dagen ingetrokken, maar dat is de standaardprocedure.

De wagen belandde na de aanrijding tegen de gevel van een woning. Onderzoek heeft uitgewezen dat die laatste moet worden gestut.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in