Babylichaam gevonden in vuilnisbak in Brugse woonwijk, moeder opgepakt
Foto:  Koen Theuns

In Brugge is een onderzoek geopend naar kindermoord, nadat het lichaampje van een pasgeboren baby werd aangetroffen in een sociale woonwijk. De moeder is opgepakt, maar nog niet aangehouden. Het gerecht wil eerst de doodsoorzaak kennen.

Dinsdagavond werd rond 21 uur een babylichaampje aangetroffen in een vuilnisbak. Wie de ontdekking deed, is onduidelijk. Maar het was wel meteen duidelijk wie de moeder van het kindje was. Allicht hebben familieleden het drama ontdekt. Het zou volgens de buren gaan om een groot gezin. De moeder van de pasgeboren baby zou een meerderjarige dochter van het gezin zijn.

De vrouw werd opgepakt door de politie. Er is een onderzoek opgestart wegens moord en schuldig verzuim, maar de vrouw werd woensdag nog niet voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De moeder had ook medische verzorging nodig, en zou volgens sommige bronnen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het parket West-Vlaanderen wacht nu de autopsie af.

Een wetsdokter moet nagaan of de baby dood geboren werd, dan wel of het kindje na de geboorte werd omgebracht. In het eerste geval is er geen sprake van een misdrijf, en kan de moeder allicht niet vervolgd worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in