Cristiano Ronaldo voorgesteld bij Saudische Al-Nassr: ‘Mijn werk in Europa zit erop’
Foto:  reuters

Vier dagen na de bevestiging van zijn transfer is Cristiano Ronaldo dinsdag officieel voorgesteld aan de pers en de fans van zijn nieuwe Saudische club Al-Nassr in het Mrsool Park in Riyadh.

‘Mijn werk in Europa zit erop. Ik heb er alles gewonnen en voor de grootste clubs gespeeld. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij in Azië’, aldus Ronaldo op de persconferentie. ‘Ik ben blij dat Al-Nassr me deze kans biedt. Ik ben gelukkig en fier om hier te zijn en ik hoop de toekomstige generaties te kunnen inspireren.’

CR7 verkast op 37-jarige leeftijd dan wel naar Saudi-Arabië, hij verzekert dat zijn carrière ‘niet voorbij is’. ‘Ik besteed geen aandacht aan wat de mensen zeggen. Ik had verschillende Europese aanbiedingen op zak, en voorstellen uit Brazilië en de Verenigde Staten. Het Saudische kampioenschap is heel competitief en weinig mensen weten dat.’

Tijdens de persconferentie vertrok Ronaldo naar de kleedkamers om er zich klaar te maken om de talrijk opgekomen supporters in het stadion te begroeten. Het Mrsool Park heeft een capaciteit van 25.000 personen.

Cristiano Ronaldo voorgesteld bij Saudische Al-Nassr: ‘Mijn werk in Europa zit erop’
Foto:  reuters

De Portugese superster zat zonder club sinds zijn contract bij Manchester United eind november ontbonden werd. In een spraakmakend voorafgaand interview gaf Ronaldo te kennen zijn trainer Erik ten Hag ‘niet meer te respecteren’. Bovendien bekritiseerde hij ook de clubleiding van de Red Devils.

Ronaldo zette zijn krabbel onder een overeenkomst die hem tot juni 2025 aan Al-Nassr bindt. Zijn salaris bedraagt zo’n 200 miljoen euro op jaarbasis.