Man brengt ex-vrouw en kinderen om in Waals dorpje
Foto:  Google Street View

In het Waalse Vaudignies heeft een man zijn ex-vrouw omgebracht. Daarna doodde hij hun twee kinderen en zichzelf. Dat meldt Sudinfo.

In de Quièvremontstraat in Vaudignies zou het vrijdagnamiddag tot een hoog oplopende ruzie tussen de man en zijn ex-vrouw gekomen zijn toen hij hun twee kinderen terug naar haar bracht. Hij zou haar overgoten hebben met benzine, en haar in de woning in brand gestoken hebben. De vrouw overleefde dat niet.

De man stapte vervolgens weer in de auto met de twee kinderen. Die wagen werd op goed 100 meter van de woning uitgebrand aangetroffen, met daarin hun drie levenloze lichamen. Het lijkt erop dat de man uit het leven gestapt is en daarbij ook de kinderen mee de dood ingejaagd heeft.

De politie en het parket kwamen ter plaatse om de omstandigheden van de overlijdens te onderzoeken.

Burgemeester Olivier Hartiel van Chièvres bevestigt de overlijdens, maar zegt de omstandigheden van de ‘vreselijke tragedie’ nog niet te kennen. ‘De vader moest de kinderen terugbrengen naar de moeder omdat ze gedeelde voogdij hebben, maar ik weet niet wat er is gebeurd’, zegt hij bij Sudinfo. ‘Ik ken deze mensen niet persoonlijk aangezien de dame het huis net gekocht heeft, maar ik ken de familie van deze dame omdat ze in Vaudignies wonen.’

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in