Derde verdachte opgepakt in ‘drillrapmoord’ op zestienjarige
Foto:  rr

In het onderzoek naar de moord op de 16-jarige Steven B. uit Borgerhout is woensdag een derde verdachte gearresteerd, bevestigt het Antwerps parket. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Aalst.

Het is vandaag exact een week geleden dat de 16-jarige Steven B. werd doodgestoken aan de Wapenstilstandlaan in Berchem. De tiener werd door de drie verdachten uit Aalst opgewacht aan zijn ouderlijke woning in Borgerhout. Toen hij rond 7.30 uur naar school vertrok, werd hij door het drietal aangevallen. Steven probeerde nog te vluchten, maar werd tijdens het weglopen met een mes in zijn rug gestoken. ‘Terwijl hij op de grond lag, staken zijn belagers hem nog verschillende keren en zetten het vervolgens op een lopen’, aldus het Antwerps parket.

Diezelfde dag kon de politie twee verdachten, Saffi N. (18) en S. (16), arresteren aan het treinstation van Aalst. De 18-jarige Saffi N. uit Aalst werd een dag later voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen en werd aangehouden op verdenking van moord. Hij bekende dat hij aanwezig was bij de feiten, maar over welke rol hij gespeeld zou hebben, legde hij geen verklaring af. De raadkamer in Antwerpen besliste maandag zijn aanhouding te verlengen.

De 16-jarige medeverdachte S., ook uit Aalst, werd donderdag voor de jeugdrechter in Dendermonde geleid en is voor minstens drie maanden naar een gesloten jeugdinstelling gestuurd. 'Hij werkt mee aan het onderzoek', meldde zijn advocaat Dirk De Maerschalck.

Een derde verdachte werd al snel geïdentificeerd en opgespoord. Woensdag, een week na de feiten, kon de minderjarige door de speurders worden gearresteerd. ‘Het gaat om een 16-jarige jongen uit Aalst’, bevestigt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket. 'Hij zal donderdag worden voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in