Carl Hoefkens staat na crisisberaad vrijdag op het trainingsveld bij Club Brugge
Carl Hoefkens.  Foto: belga

Carl Hoefkens staat vrijdag gewoon weer op het trainingsveld bij Club Brugge. Dat is gebleken na het crisisberaad tussen Hoefkens, het bestuur en nog enkele betrokken partijen.

1-4 in eigen huis tegen een Belgische ploeg. De bekermatch tegen STVV werd een schandvlek voor Club Brugge, waar alle spelers na de match nog te horen kregen dat ze vandaag niet naar het Belfius Basecamp moesten afzakken. Normaal staat er na een wedstrijd altijd een uitlooptraining gepland.

In de plaats kwam er een crisisberaad met de technische staf. Daar werd beslist om Carl Hoefkens voorlopig aan boord te houden als trainer. Met die beslissing kopen ze bij Club Brugge nog wat tijd, want bij blauw-zwart wil men geen overhaaste beslissingen nemen. De komende dagen wordt verder nagedacht wat de mogelijkheden zijn.

Hoefkens kwam zich rond 16 uur alvast melden in het Belfius Basecamp om de training van vrijdag voor te bereiden. De gesprekken tussen hem en het bestuur vonden ergens anders plaats. Nog opvallend: de meerderheid van de spelersgroep is vragende partij om Hoefkens aan boord te houden. Ook dat werd vandaag door het bestuur gepolst.

Of hij maandag nog op de bank zit tegen Oud-Heverlee Leuven, moet wel nog blijken. Maar een ontslag volgt vandaag alleszins niet meer.