Justin Bieber boos over nieuwe H&M-collectie: ‘Deze rotzooi heb ik niet goedgekeurd’
Justin Bieber.  Foto: afp

Zanger Justin Bieber roept zijn fans op om H&M-kleding waar hij op afgebeeld staat niet te kopen. Het Zweedse kledingmerk zou de spullen zonder zijn toestemming in de winkel hebben gelegd.

‘De merchandise die ze bij H&M van me hebben gemaakt is rotzooi en ik heb hem niet goedgekeurd’, schreef Bieber maandag op Instagram. ‘Koop hem niet.’

De collectie bestaat onder meer uit sweatshirts, T-shirts en hoody’s met daarop de beeltenis van de zanger en quotes uit zijn nummers. H&M heeft aan Amerikaanse media laten weten dat het bedrijf alle correcte procedures heeft gevolgd voor de uitrol van de Bieber-collectie. Het bedrijf verkocht eerder merchandise van verschillende tournees van de popster.

Justin Bieber boos over nieuwe H&M-collectie: ‘Deze rotzooi heb ik niet goedgekeurd’
Foto:  H&M

‘Net als bij alle andere gelicentieerde producten en partnerschappen heeft H&M de juiste goedkeuringsprocedures gevolgd’, reageerde een woordvoerder van de kledingfranchise aan persagentschap Reuters.

Toch beweert Bieber het tegendeel op Instagram. ‘Ik keurde niets goed van de merchandisecollectie die H&M verkoopt’, schreef de popster. ‘Alles gebeurde zonder mijn toestemming en goedkeuring.’Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in