Koninklijke familie verspreidt stemmige kerstkaart met familiehondjes
Foto: Bas Bogaerts

Het Paleis heeft – zoals de jaarlijkse traditie het vereist – een kerstfoto van de koninklijke familie verspreid naar aanleiding van de eindejaarsfeesten.

‘De eerste kerstkaarten van de koninklijke familie zijn verzonden!’, laat het Paleis weten op sociale media. Op de kerstkaart is het koninklijk gezin te zien in het Kasteel van Laken: koning Filip en koningin Mathilde, en hun vier kinderen: Gabriël, Elisabeth, Emmanuel, en Eléonore. Aan hun voeten liggen de twee hondjes van de familie. Het gaat om Jeep (een West Highland white terriër) en de bruinharige Simba. Naast de foto staat de tekst ‘Zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar’ in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Ook andere koningshuizen verspreiden kerstkaartjes. Gisteren deelde de Britse prins William zijn jaarlijkse kerstkaart, waarop hij samen met zijn vrouw Kate en de drie kinderen George, Charlotte en Louis, door een park wandelt nabij hun favoriete paleis Sandringham House. Vorig jaar deelde prins William een foto van de gezinsvakantie in Jordanië.

De Britse koning Charles hield het eenvoudig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in