camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ongehoord 

‘Als het ’s zaterdags niet gebeurt, gebeurt het de hele week niet’

Er passeerden deze week alweer een paar opmerkelijke uitspraken. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

vrijdag 9 december 2022 om 17.00 uur

Gert Verheyen. Maarten De Bouw

‘Voor het dorp is dit goed nieuws, maar ik voelde mijn maagzuur even naar boven komen.’

Als de samenleving verzuurt, dan weten we nu ook waar dat vandaan komt: uit de maag. Toch als we ons mogen baseren op de ervaring van kapper Peter Maes, die op het laatste nippertje had beslist om niet mee te spelen met Euromillions, waarna 165 dorpsgenoten de jackpot wonnen. (in De Standaard)

Ik woon hier al twintig jaar. Mensen gaan hier niet zo snel zweven, daar zijn ze te nuchter voor. Als hier ­iemand naast zijn schoenen gaat lopen, valt dat meteen op. Dan gaan de mensen praten en zal hij of zij snel weer met de voetjes op de grond staan.’

Zuur of niet zuur, het belangrijkste voor de Vlaming is: niet gaan zweven, nuchter zijn en met de voetjes op de grond blijven, weet barman Roland Van Brenk van parochiecentrum d’Olmse Mèt. (in De Standaard)

‘We zouden beter tien extra Mercedessen in onze etalage zetten, met al die miljonairs hier.’

Ivan Vandenbussche, van de Olmense Mercedesgarage, hoopt dan weer dat zijn dorpsgenoten hun voetjes in zijn auto’s zullen zetten. Hopelijk blijven ze dan wel nuchter achter het stuur. (in Het Nieuwsblad)

‘Misschien komen ze nu wel elke week naar de kapper in plaats van elke maand.’

Kapper Peter Maes heeft iets minder zuur in de mond als hij denkt aan de kansen die al die miljonairs bieden. (in De Standaard)

‘We wilden altijd al eens een bedevaart doen. Het geloof is een soort aarding voor ons. Het houdt ons met de voeten op de grond.’

Zou ook Adil El Arbi een van de 165 Euromillion-winnaars in Olmen zijn? (in Het Nieuwsblad)

‘Door het succes was ik een beetje een sterrenleven gaan leiden, maar een gouden wc-pot van 24 karaat heb ik niet.’

De rapper Dikke heeft geen Euromillions nodig. (in Het Belang van Limburg)

‘Wij brengen de wc naar de cloud.’

Tip voor Dikke: ga niet voor een wc van goud, maar voor een wc in de cloud – die je kan besturen vanop je smartphone. (Bart Geraets van het wc-bedrijf Ipee in De Tijd)

‘Zwangere Guy en ik, wij schamen ons niet. Als het te heet is, doen wij ons T-shirt uit.’

Dikke vertelt dat hij op het podium geen gêne heeft. (in Het Belang van Limburg)

‘Mijn ouders hebben nog nooit een show van mij gezien. Ik zou enorm zenuwachtig zijn als ze zouden komen kijken. Of ik zou me misschien schamen, want ik gebruik scheldwoorden en dan dat T-shirt uitrekken ...’

Dikke blijkt iets verder in het interview dan toch gêne te hebben. (in Het Belang van Limburg)

‘Ik ga mij niet excuseren omdat ik succes heb. Mijn collega-voorzitters zijn gewoon jaloers.’

Ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau geneert zich niet. Het is maar een kwestie van tijd en hij trekt tijdens een speech ook zijn T-shirt uit. (in De Tijd)

‘Ja, maar de politiek heeft nog nooit Conner Rousseau gehad.’

Conner Rousseau zou slecht aarden in Olmen: nuchter blijven, niet naast je schoenen lopen en met de voeten op de grond blijven is aan hem niet besteed. (op de VRT)

‘Als bondscoach heb ik de organisatie rond de nationale ploeg op het niveau helpen te brengen van clubs als Manchester City en United. In 2016 nam Martinez over. Het resultaat? Niks. Terwijl hij zes toernooien de kans heeft gekregen.’

Ook Marc Wilmots koopt zich beter geen huis in Olmen. (in Het Nieuwsblad)

‘Mindere dagen vang ik op door iets liefs tegen mezelf te zeggen: “Chayenne, je bent de beste.” Maar niet beter dan de rest. Ik vind het belangrijk down-to-earth te blijven.’

Miss België Chayenne Van Aarle is de beste, maar met mate. Zij kan dan weer wel verhuizen naar Olmen. (in Het Nieuwsblad)

‘In de jaren 80 voelde ik me heel goed in de partij, omdat er veel vriendschap was. Die vriendschap is nu terug. Ik voel me herboren.’

Minister Frank Vandenbroucke heeft er geen problemen mee dat zijn voorzitter zelfverzekerd is en de touwtjes strak in handen houdt. Dankzij Rousseau is niet alleen Vooruit herboren, maar ook Vandenbroucke. (in Het Nieuwsblad)

‘Je lief is gewoon een ploeggenoot zoals alle andere.’

Ook binnen de nationale voetbalploeg, de Red Flames, is er veel vriendschap, vertelt doelvrouw Nicky Evrard in Het Nieuwsblad. En zelfs nog iets meer, want het team telt nu al drie koppels.

‘Het is zoals bij veel Vlamingen: als het ’s zaterdags niet gebeurt, gebeurt het de hele week niet.’

Over koppels gesproken: er is natuurlijk nog een leven naast het voetbal, weet voetbalanalist Gert Verheyen. Hij legde op Sporza uit waarom hij aan zijn vriendin beloofd had om onmiddellijk na de WK-wedstrijd tussen Argentinië en Australië naar huis te komen.

‘En? Hoe was het?’

Volgens Gert Verheyen was dat de vraag die hij zondag het meest te horen kreeg, nadat hij op nationale televisie zijn zaterdagavondplannen bekendgemaakt had.

‘Uw mama zei toch ook tegen u vroeger dat ge uw kamer moest opkuisen.’

Of zou Verheyen naar huis zijn gegaan om zijn kamer op te kuisen? Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ziet in elk geval niets verkeerds in zijn taalgebruik toen hij het had over ‘bepaalde wijken opkuisen’, zo legde hij afgelopen weekend op zijn congres uit aan VRT-journalist Bart Verhulst. ‘Ik praat zoals de mensen praten.’

‘In het belang van de openbare veiligheid zullen we tijdens onze optredens voortaan geen microfoons of andere zaken meer naar onze fans gooien.’

Wie ook naar de mensen luistert, is Axl Rose. Die gooit al 30 jaar zijn microfoon in het publiek bij het einde van een optreden. Kwestie van een fan een souvenirtje te gunnen. Maar na berichten dat een Australische fan daarbij gewond raakte aan de neus, besliste de zanger van Guns N’ Roses daarmee te stoppen, meldt hij via Twitter.

‘Laat asielzoekers die op straat slapen voor het spoor werken.’

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) luistert eveneens naar de mensen en wil zowel iets doen aan de problemen bij het spoor als aan die met de opvang van asielzoekers. (in Het Nieuwsblad)

‘Op een gekke manier hebben we filmgeschiedenis geschreven.’

Regisseur Bilall Fallah blijft nuchter als hij terugblikt op het schrappen van Batgirl. (op de site Deadline)

‘Miljonair of niet, ik moet nog naar het containerpark vanavond.’

Maar het nuchterst van al blijven ze toch in Olmen. (in De Standaard)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen