E40 in Beernem versperd na dodelijk ongeval
Het ongeval leidde tot enorme files (archiefbeeld).  Foto:  belga

Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Beernem is donderdagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen. De snelweg richting Brussel was daardoor een uur helemaal versperd.

Het ongeval deed zich rond 9.15 uur voor op de E40 in Beernem. Ter hoogte van kilometerpaal 73.9 kwam het in de richting van Brussel tot een botsing tussen twee voertuigen, een Porsche en een BMW. Daardoor belandde een van de voertuigen in de gracht.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. In de BMW met Engelse nummerplaat vielen twee slachtoffers. De bestuurder werd uit het voertuig geslingerd bij de crash. Voor de man kon geen hulp meer baten. Een passagier raakte zwaargewond en werd door de MUG overgebracht naar het ziekenhuis. In het andere voertuig raakte één persoon lichtgewond.

De autosnelweg richting het binnenland was door het ongeval ruim een uur volledig versperd. Er stond een file vanaf Oostkamp. Vanuit Brugge richting Antwerpen is het aangewezen om de A11 en de E34 te volgen. Ook richting Gent is die alternatieve route een optie. Wie naar Gent wil, kan eventueel omrijden via de E403 richting Kortrijk.

Iets voor elf uur werd één rijstrook vrijgegeven. De ruimingswerken zullen nog een hele tijd in beslag nemen. Verwacht wordt dat de snelweg na de middag weer wordt vrijgegeven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in