Netflix boomt door de nieuwe reeks ‘Harry en Meghan’. Nu de eerste drie afleveringen online staan, wil iedereen het verhaal van het koppel dat zijn koninklijke titel vaarwel zegde horen.

In de documentaire vertelt prins Harry over hoe moeilijk het is om een normaal leven te leiden binnen het Britse koningshuis. Vooral de continue media-aandacht en paparazzi valt hem zwaar. ‘Als ik op date ging, werd ik achtervolgd door auto’s en in de gaten gehouden’, vertelt Harry. ‘Geen gezonde start voor een relatie’, meent hij. Harry trachtte daarom om zijn relatie met Meghan zo lang mogelijk geheim te houden.

Verder biecht hij op dat hij zijn moeder, Lady Diana, herkent in Meghan. ‘Ze is ook zorgzaam en vol mededogen’, meent Harry. Lady Diana kwam in 1997 om het leven in Parijs in een auto-ongeluk. Ze werd toen achtervolgd door paparazzi. Dat trauma sleept de prins nog steeds mee.

Verder leert de documentaire dat de eerste royal die Meghan ontmoette, Queen Elizabeth II was.

Britse tabloids surfen gretig mee op de Netflix-hype. Op hun websites gooien ze elk detail online. Die gaan voornamelijk over de media-aandacht, een geheim Instagram-account en de prille liefde tussen Harry en Meghan. De Daily Star blijft wat op zijn honger zitten en belde met een waarzegger. Die moet de lezers geïnteresseerd houden met de voorspelling dat Harry’s leven ‘drastisch omgegooid wordt in de periode januari-maart 2023’.

‘Geld boven familie?’

Voor de eerste drie afleveringen online kwamen, was al heel wat te doen over de documentaire die de vuile was van de Britse royals zou buiten hangen. Op een gala voor het goede doel, georganiseerd door acteur Alec Baldwin, riep de pers al enkele vragen naar prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle: ‘Beschadig je je familie, Harry?’ en ‘Plaats je geld boven familie?’, klonk het. ‘Zoveel vragen’, antwoordde prins Harry kort.

Netflix loste de afgelopen dagen al twee trailers die weinig aan de verbeelding overlaten. De verwachting is dat Harry en Meghan opnieuw een aanval zullen openen op het Britse koningshuis. Harry spreekt in de trailer onder meer over de ‘pijn en het lijden van alle vrouwen die via hun huwelijk in de instelling terechtkomen’. ‘Dit gaat om ras. Dit gaat om haat’, zegt een man ook.

Al een week speculeren de Britse media over de documentaire. De berichtgeving is grotendeels negatief voor het koppel. ‘De trailer is een oorlogsverklaring’, schreef The Sun. ‘Ze bijten in de hand die ze heeft gevoed – ze genieten er zelfs van en grijpen elke gelegenheid aan om Harry’s ooit geliefde vader, broer en schoonzus aan te vallen.’

Daarom is het maar de vraag wie ze het meest zullen beschadigen: zichzelf of de familie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in