Nederlandse groothandel mag Metro-vestigingen overnemen
Metro Antwerpen-Zuid in kerstsfeer.  Foto:  Joris Herregods

Het Nederlandse Sligro krijgt de toestemming om de vestigingen van Metro overnemen. Dat heeft de Antwerpse ondernemingsrechtbank beslist. De groothandelaar bood 47 miljoen euro voor alle filialen behalve die van Antwerpen-Noord.

Het personeel in de vestigingen kan mee naar Sligro. De Nederlandse groothandelaar bood aan om ook het personeel in de vestiging Antwerpen-Noord over te nemen, indien de werknemers dat willen. Het aanbod geldt eveneens voor honderd personeelsleden van het support center. De aanwezige voorraden in de winkels wil Sligro overnemen aan 75 procent van de netto-inkoopwaarde.

Voor de vestiging van Metro in het Oost-Vlaamse Evergem deed Horeca Van Zon een bod. Dat bedraagt 400.000 euro. Sligro gaf al aan bereid te zijn om die vestiging niet over te nemen.

De 22ste kamer van de ondernemingsrechtbank in Antwerpen verleende woensdag machtiging aan de gerechtsmandatarissen bij Makro Cash & Carry Belgium om in te gaan op de gecombineerde biedingen en de onderdelen te verkopen.

Ook het management van Makro Cash & Carry had een bod gedaan op de Metro-winkels, maar dat bedroeg amper 110.000 euro en voldeed volgens de rechtbank niet aan de voorwaarden.

Voor de zes Makro-winkels was er slechts één bod binnengelopen, maar dat werd eerder al verworpen. Hoe het nu verder moet met Makro, waar ruim 1.200 mensen werken, is hoogst onzeker. De groep kreeg in september van de rechtbank bescherming tegen zijn schuldeisers, tot midden januari. Als er geen overnemer wordt gevonden, dreigt het faillissement.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in