De familie van de overleden politieagent Brian Sicknick heeft dinsdag een duidelijk statement gemaakt tijdens een medailleceremonie in Washington D.C.. Tijdens de huldiging van alle agenten die werden ingezet tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, weigerden ze de handen te schudden van de Republikeinen Kevin McCarthy en Mitch McConnell.

De uitgestoken hand van Republikeins senator Mitch McConnell werd zonder verpinken voorbijgelopen. ‘De Republikeinen hebben twee gezichten’, zei de moeder van Sicknick aan CNN. ‘Ik ben het gewoon beu dat ze zeggen hoe “geweldig” de politie van het Capitool is, om zich vervolgens om te draaien, naar Mar-a-Lago (residentie van Trump, red.) te gaan en Trumps ring te kussen.’

De bestorming kwam tot stand door fervente aanhangers van voormalig president Donald Trump, die aanvankelijk weigerde om de betogers een halt toe te roepen. Agent Brian Sicknick overleed de dag na de bestorming op 42-jarige leeftijd. Hij raakte tijdens de bestorming gewond door betogers en kreeg vervolgens een beroerte.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in