camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Streaming

Netflix-reeks ‘Dahmer’ bereikt 1 miljard kijkuren

De serie rond moordenaar Jeffrey Dahmer heeft de mijlpaal van 1 miljard kijkuren op Netflix bereikt. Enkel Squid game en Stranger things hebben er al meer gehaald.

woensdag 7 december 2022 om 3.25 uur

Kijkcijferhit Dahmer. netflix

Dahmer – monster: the Jeffrey Dahmer story was dit najaar de kijk­cijferhit op Netflix. Toen de serie in september uitkwam, was ze na één week al de op twee na best ­bekeken reeks op de streamingdienst. De populariteit nam daarna alleen maar toe. Na de eerste maand stond de teller wereldwijd al op 824,2 miljoen kijkuren. Intussen heeft Dahmer 1 miljard kijkuren verzameld.

Slechts twee series wisten eerder de kaap van 1 miljard te ronden. Dat zijn meteen ook de enige twee reeksen die tot nu meer kijkuren haalden. Het goud is voor Squid game. De Zuid-Koreaanse reeks heeft 1,65 miljard kijkuren weten te verzamelen. Het vierde seizoen van Stranger things staat met 1,35 miljard uren op de tweede plaats.

Kannibaal

Dahmer – monster: the Jeffrey Dahmer story vertelt het verhaal van seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer, die in 1991 werd opgepakt na zeventien moorden. In de serie spelen onder meer Evan Peters en Richard Jenkins de hoofdrollen. (tve, se)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen