Kevin en Jonathan Borlée stoppen na Olympische Spelen in Parijs met atletiek
Kevin en Jonathan Borlée op het EK in Glasgow.  Foto:  BELGA

Kevin en Jonathan Borlée (34) stoppen na de Olympische Spelen in Parijs met atletiek. Dat hebben ze op een persconferentie aangekondigd.

De specialisten op de 400 meter zijn sinds de Olympische Spelen van 2008 in Peking op het hoogste niveau actief. Veertien jaar later, een eeuwigheid in een moordende discipline als de 400 meter, willen ze er nog één keer voor gaan, tot de Spelen van Parijs 2024.

‘Een olympische medaille in Parijs 2024, dat is dé medaille die nog ontbreekt. Als dat zou lukken, dat zou echt het hoogtepunt zijn’, zegt Kevin Borleé. ‘Samen met het bereiken van onze vijfde Spelen. Dat is toch ook niet niks. Het toppunt.’

Aan hun motivatie hoeft niet te worden getwijfeld. ‘We doen niet voort om voort te doen’, zegt Jonathan. ‘Het is niet om Parijs te bezoeken dat we voortdoen.’

Vader Jacques Borlée gaf ook aan na de Spelen in Parijs te zullen stoppen als coach van de Belgian Tornados, het estafetteteam van de 4x400m.

De Tornados waren al drie keer vierde en één keer vijfde op de Olympische Spelen. Op WK’s sprokkelden ze wel al meerdere medailles, maar nooit op de Spelen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in