Vrouw gedood in bijzijn van kleindochter, verdachte opgepakt
Foto: belga

In het West-Vlaamse Marke heeft een man zondagavond een vrouw zwaar toegetakeld. Ze is aan haar verwondingen overleden. Een meisje dat ook aanwezig was, bleef ongedeerd.

De vrouw, die de woning in de Monseigneur Callewaertstraat in Marke bij Kortrijk sinds enkele maanden huurt, kreeg zondagavond rond 19 uur bezoek van een man. Een discussie liep uit de hand en de man stak de 52-jarige vrouw neer. Ook de negenjarige kleindochter van de vrouw was aanwezig in de woning.

Omwonenden hoorden na de feiten een man met hoge snelheid wegrijden in een wagen. De kleindochter ging hulp zoeken op straat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de vrouw overleed aan haar verwondingen. Nog diezelfde avond werd een verdachte opgepakt. De man was geen onbekende. De politie had eerder al moeten tussenkomen nadat ze waren opgeroepen voor zware ruzies.

Het parket van West-Vlaanderen voert verder onderzoek, maandagnamiddag wordt de verdachte voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het meisje kreeg bijstand van slachtofferhulp.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in