‘Braziliaanse voetballegende Pelé is overgebracht naar palliatieve zorgen’
Pelé is de enige voetballer met drie wereldtitels op de erelijst.  Foto:  AP

Verontrustend nieuws over Pelé. De 82-jarige voetballegende is volgens Braziliaanse media overgebracht naar de dienst palliatieve zorgen. Hij kampt met uitzaaiingen van kanker.

Braziliaanse media meldden zaterdag verontrustend nieuws over de oud-voetballer. Het lichaam van Pelé zou niet meer reageren op de kankerbehandeling en zou daardoor overgebracht zijn naar de dienst palliatieve zorgen, de afdeling voor ongeneeslijk zieke patiënten. Omdat de chemotherapie niet meer helpt, zouden de artsen ervoor willen zorgen dat de voetballegende zo weinig mogelijk pijn heeft.

De 82-jarige Edson Arantes do Nascimento werd vorig jaar geopereerd aan darmkanker en moet zich daarom regelmatig aanmelden in het ziekenhuis ter controle. Dinsdag werd hij opnieuw opgenomen in het Albert Einstein ziekenhuis in São Paulo waar de artsen hem een antibioticakuur voorschreven vanwege een luchtweginfectie.

‘Zijn respons is zoals het hoort en de patiënt is stabiel, met een algemene verbetering van zijn gezondheidstoestand’, klonk het nog in officiële communicatie van het ziekenhuis. ‘Hij zal de volgende dagen in het ziekenhuis blijven om er verder te worden verzorgd.’

‘Braziliaanse voetballegende Pelé is overgebracht naar palliatieve zorgen’
Vrijdag ontrolden de Braziliaanse fans voor de match tegen Kameroen een spandoek voor hun held.  Foto:  AFP

Ook Pelé zelf had donderdag via Instagram nog een geruststellende boodschap de wereld ingestuurd. De enige voetballer met drie wereldtitels op de erelijst (1958, 1962, 1970) bevestigde dat hij zijn maandelijkse controle aan het ziekenhuis bracht en bedankte iedereen voor de steunberichten.