Dit recept komt uit het boek Camperfood, waarin Els Sirejacob en Bram Debaenst hun beste ideeën bundelen om van kamperen een feest te maken. Steek een vuurtje aan en waan je met dit recept even in Normandië.

Ingrediënten (voor 4 personen)

12 oesters

3 el rodewijnazijn

2 sjalotten

zeste van 1 limoen

peper

Bereiding

1. Steek de barbecue aan en open de oesters.

2. Maak ondertussen de vinaigrette. Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Rasp de limoenschil heel fijn. Meng de limoenzeste en de sjalot onder de rodewijnazijn.

3. Leg de oesters op de grill van de barbecue. Na 5 minuten zijn ze half gegaard; haal ze nu van het vuur. Schep een halve koffielepel van de vinaigrette over elke oester en eet onmiddellijk, terwijl ze nog warm zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in