De combinatie van pompoen, kaneel en walnoten is een klassieker in de Bulgaarse keuken. Vooral tijdens de feestdagen wordt dit heerlijke dessertje met filodeeg vaak geserveerd.

Ingrediënten (voor 1 bakplaat vol)

250 g filodeeg

500 g pompoen, geschild en grof geraspt

125 g suiker

1 tl kaneel

20 g boter

100 g walnoten, grof gemalen

Zonnebloemolie om in te strijken & boter voor de bakvorm

Voor de afwerking: poedersuiker

Bereiding

1. Smelt de boter en meng met de geraspte pompoen, suiker, kaneel en gemalen walnoten. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Bestrijk elk vel filodeeg met een beetje olie. Verdeel een eetlepel van de pompoenvulling in een enkele rechte lijn aan de zijkant van het vel en rol op. Leg in een beboterde platte bakvorm of op een met bakpapier beklede ovenplaat ingesmeerd met wat olie. Herhaal tot al het deeg en de vulling op zijn.

3. Bestrijk de rolletjes met een beetje olie. Bak ongeveer 30 minuten tot de rolletjes goudbruin kleuren. Haal uit de oven en besprenkel met een beetje water. Dek af met een keukenhanddoek en laat afkoelen. Bestuif met poedersuiker.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in