camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ongehoord 

‘Je kan iedere kalkoen vragen wat die denkt van Kerstmis, maar dan kan ik het resultaat voorspellen’

Er passeerden deze week alweer een paar opmerkelijke uitspraken. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

vrijdag 2 december 2022 om 17.00 uur

Bart De Wever. Jan Van der Perre

‘Dat 91 procent van de Ruiseledenaren tegen de fusie is, dat is interpretatie. Slechts veertig procent van de stemgerechtigden kwam opdagen.’

Een overweldigende meerderheid van de inwoners van Ruiselede stemde tegen een fusie met Wingene, maar dat is voor Greet Coens-De Roo, de burgemeester van Ruiselede, geen punt, want de opkomst voor het referendum was niet verplicht, zegt ze in Het Nieuwsblad. Tip voor de burgemeester: bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is de opkomst evenmin verplicht. Wordt die uitslag dan ook louter interpretatie?

‘We horen burgemeester Coens-De Roo aan de telefoon met haar ogen horen rollen.’

U moet eens proberen met uw ogen te rollen. Als het geluid maakt, laat het ons weten. (Het Nieuwsblad)

‘De iconische acteur Jaak Van Assche schittert in de De zonen van Van As-film.’

De term ‘iconisch’ is aan zoveel inflatie onderhevig, dat James Dean kan inpakken; het nieuwe icoon is Jaak Van Assche.

Horen we daar het geluid van rollende ogen? (Dag Allemaal)

‘Jacques Van Assche is de éminence grise van de Vlaamse acteurs.’

Misschien benadert dit al een heel klein beetje meer de realiteit. (Het Nieuwsblad)

‘Ik denk niet aan stoppen, tenzij mijn lichaam niet meer meewil. Ik zou niet weten wat ik anders moet doen.’

Jacques Van Assche, die behalve iconisch acteur en éminence grise ook nog gemeenteraadslid was voor de N-VA, wil zolang mogelijk aan de slag blijven. Zouden ze in de cultuursector dan tóch willen werken om aan de kost te komen? (in Het Nieuwsblad)

‘Je kan iedere kalkoen vragen wat die denkt van Kerstmis, maar dan kan ik het resultaat voorspellen.’

Volgens Bart De Wever werken ze in de cultuursector in elk geval niet. De N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen blijft staan achter zijn partijgenote Nabilla Ait Daoud. Die had gezegd dat een kunstenaar die zijn subsidies verliest beter zou gaan werken voor zijn centen, ‘zoals iedereen’. (op Radio 1)

‘Ik ben niet de grootste naam.’

Als Jacques Van Assche wordt gevraagd of hij binnen zijn partij de cultuursector beter niet wat meer zou verdedigen, zegt hij te betwijfelen of zijn stem zwaar zou doorwegen, omdat hij niet de grootste naam is. En dat voor een iconische acteur! (in Het Nieuwsblad)

‘Bij VTM word je gelukkig niet afgestraft op je 65ste.’

Ook Danny Verstraeten wil nog niet met pensioen, en in tegenstelling tot de VRT, kan je bij VTM gewoon blijven doorwerken, zegt hij in Primo. Dat moet hij misschien ook eens vertellen aan Lynn Wesenbeek, die op haar vijftigste bij VTM werd bedankt, of aan Nadine De Sloovere die op haar 48ste opzij werd geschoven als nieuwslezeres. Verstraeten mocht toen al gewoon blijven zitten.

‘Als ik een maand stillig, kan ik mijn kuiten van de grond schrapen.’

FC Antwerp wil dan wel af van Radja Nainggolan, maar ook hij heeft nog geen plannen om te stoppen. Dat zou namelijk onaangename neveneffecten hebben. (in Het Nieuwsblad)

‘Het is dramatischer dan het laatste seizoen van Game of thrones.

Heeft Vlaams parlementslid Imade Annouri (Groen) het hier over de WK-campagne van de Rode Duivels? Neen, hij heeft het over de toestand van De Lijn in Antwerpen in juli dit jaar. Zeven procent van de voorziene ritten werd niet gereden, en heel wat roltrappen stonden langer dan een dag stil. (in Het Laatste Nieuws)

‘Buschauffeurs zijn geen boksballen, het zijn mensen die hun job willen doen en ’s avonds heelhuids thuiskomen.’

Al dat geweld uit Game of thrones is veel te inspirerend voor de reizigers. (ACV-vakbondsman Bart Reyns in Het Nieuwsblad)

‘Mijn moeder lag met blozende wangen in haar kissie toen ze dood was. Wat was de vraag ook weer?’

De persconferenties van de Nederlandse voetbalbondscoach Louis van Gaal zijn ware evenementen. Van Gaal even helpen: de vraag was hoe hij zijn zongekleurde huidskleur behield.

‘Vanmorgen zag ik een wolk in de lucht. Ik kon het niet geloven.’

Voor de match tegen Kroatië had bondscoach Roberto Martinez er nog goeie hoop op. Dat hij in Qatar een wolkje had zien voorbij drijven kon alleen maar een voorteken zijn.

Het bleek uiteindelijk de voorbode van een donderwolk.

‘Iedereen is op zoek naar de schuldige en voor velen is dat de bondscoach. Dat is dan zoals in de politiek: de partijvoorzitter is altijd de pineut. Dat heb ik al genoeg ondervonden.’

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zou Georges-Louis Bouchez niet zijn als hij de miserie van de Rode Duivels en hun bondscoach niet op zichzelf had betrokken. (in Het Nieuwsblad)

‘Ik zou tien flessen wodka kopen en de spelers samen steken in een klein kamertje. Dan moeten ze maar uitmaken of ze er nog voor willen gaan. Je moet hun diepere emotie aanspreken.’

Het is nochtans niet dat Roberto Martinez geen goeie raad kreeg. De Maaseikse volleybalcoach Vital Heynen wist bijvoorbeeld perfect hoe hij hun diepere emotie zou aanspreken. Maar de Duivels hebben de zaak duidelijk veel te nuchter bekeken. (in Het Belang van Limburg)

‘Mocht ik bondscoach zijn, ik zou vrouwen en kinderen – en vaders en moeders en noem maar op – niet toelaten tijdens het toernooi. De spelers zijn in Qatar om te werken.’

Ook al vindt Georges-Louis Bouchez het unfair dat de bondscoach net als de partijvoorzitter telkens de kop van jut is, hij laat niet na hem ook te bekritiseren. (in Het Nieuwsblad)

‘Dat partnerverbod was onmenselijk.’

Als het aan sportpsycholoog Jef Brouwers ligt, dan is Georges-Louis Bouchez niet alleen onmenselijk, maar ook van de oude stempel: ‘Het is meer dan ouderwets om zoiets te verbieden. Er is geen enkel voordeel aan. Nu niet, een eeuw geleden niet, nooit.’ (in Het Nieuwsblad)

‘Je moet de spelers toch ook niet alles geven wat ze vragen?’

Aan alle mensen die ooit nog met Georges-Louis Bouchez aan de onderhandelingstafel moeten zitten: knip deze quote uit en haal ze te gepasten tijde boven. (in Het Nieuwsblad)

‘Wanneer ik zin heb in seks, dan is dat in één telefoontje geregeld.’

Zangeres Micha Marah maakt geen deel uit van een ploeg die getraind wordt door Georges-Louis Bouchez. (in Primo)

‘Op een familiebarbecue kunnen de spelers niet dezelfde dingen zeggen of dezelfde moppen maken als wanneer ze dat enkel met de ploeg doen.’

Voilà: de Duivels liggen eruit en Georges-Louis Bouchez weet duivels goed waarom: ze hebben niet genoeg schuine en vrouwonvriendelijke moppen kunnen tappen. (in Het Nieuwsblad)

‘In Marokko mag ik op de luchthaven langs de gehandicapteningang gaan.’

AA Gent-spits Tarik Tissoudali vertelt in Het Nieuwsblad over de voordelen die je hebt als je in Marokko een bekende voetballer bent. Op basis van hun prestaties zou die ingang ook voor de Rode Duivels nog kunnen dienen. (in Het Nieuwsblad)

‘Op zo’n familiebarbecue worden spelers meestal niet snel tegengesproken door iemand uit hun entourage, dus dat zal hun gevoel dat ze gelijk hebben nog versterken.’

Als je ziet hoe weinig Georges-Louis Bouchez in zijn partij wordt tegengesproken, kunnen we alleen maar besluiten dat ze in de MR heel veel familiebarbecues organiseren. (in Het Nieuwsblad)

‘Als ik in Marokko te snel rijd, betaal ik er geen boetes meer. De politie wil met mij op de foto en dan mag ik weer vertrekken.’

Radja Nainggolan zoekt zijn nieuwe ploeg het best in Marokko, als we AA Gent-spits Tarik Tissoudali mogen geloven. (Tarik Tissoudali in Het Nieuwsblad)

‘Op het volgende toernooi sta ik opnieuw als één man achter de Belgen.’

Georges-Louis Bouchez heeft zoveel persoonlijkheden, dat hij ze allemaal moet samenroepen om als één man ergens achter te kunnen staan. (in Het Nieuwsblad)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen