camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Spotify

Bad Bunny opnieuw de populairste op Spotify

Vandaag lanceert spotify zijn jaarlijkse Wrapped-overzicht. Dat betekent dat ­gebruikers zelf kunnen zien naar welke muziek ze het meest luisterden in 2022. Maar de Zweedse streamingdienst maakt ook algemene luistercijfers bekend.

donderdag 1 december 2022 om 3.25 uur

Bad Bunny. wireimage

Niemand werd dit jaar op Spotify meer beluisterd dan Bad Bunny. De Puerto Ricaanse zanger en rapper Benito Antonio Martínez Ocasio verzamelde meer dan 18 miljard streams in 2022. Daarmee mag hij zich voor het derde jaar op rij de koning van Wrapped noemen, waarmee de Zweedse streamingdienst zijn jaarcijfers bekendmaakt.

   • Recensie | Bad Bunny: strandplezier met gesamplede zeemeeuwen

Bad Bunny dankt dat succes aan zijn hitalbum Un verano sin ti. Dat werd ook wereldwijd het meest beluisterde album. De Puerto Ricaan houdt de Amerikaanse Taylor Swift, de Canadezen Drake en The Weeknd en de Zuid-Koreaanse boyband BTS af. De meest beluisterde single van het jaar was dan weer ‘As it was’ van Harry Styles. Dat haalde het voor ‘Heat waves’ van Glass ­Animals.

Lost Frequencies

In de Belgische hitstatistieken van Spotify komt Bad Bunny niet voor. Daar mag Ed Sheeran zich de winnaar noemen, met dank aan zijn vorig jaar verschenen album Equals. De meest beluisterde Belg in eigen land is de Brusselse rapper Damso, op plaats vier.

De meest beluisterde Belg in eigen land is de Brusselse rapper Damso

De Brusselse producer Lost Frequencies wist buiten onze landsgrenzen dan weer de grootste hit te scoren. Zijn ‘Where are you now’ wist plaats 29 te bereiken bij de meest gestreamde nummers ter wereld.

Het Wrapped-jaaroverzicht gaat gepaard met gepersonaliseerde luisterstatistieken. Die kunnen Spotify-gebruikers raadplegen via www.spotify.com/wrapped. Ze zien er onder meer hoeveel minuten ze in totaal naar muziek geluisterd hebben en wat hun meest afgespeelde nummer is.

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen