Twee doden en twee gewonden na verschillende steekpartijen in Brussel
Foto:  phu

Bij drie steekpartijen in de Brusselse gemeenten Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Gillis zijn maandagavond twee doden en twee gewonden gevallen. Dat bevestigt het Brusselse parket. Ook in Anderlecht vond een steekpartij plaats. Er zou geen verband zijn tussen de incidenten.

Het eerste incident vond rond 18 uur plaats op de Veeweydekaai in Anderlecht. Daar viel een man om een nog onduidelijke reden enkele voorbijgangers aan. Twee personen raakten daarbij gewond, een van hen was er ernstig aan toe. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De juiste omstandigheden van die steekpartij zijn nog onduidelijk, en de politie Brussel-Zuid is nog op zoek naar de dader. Daarbij is onder meer de campus van de nabijgelegen CERIA-school ontruimd en doorzocht.

Iets minder dan een half uur later, omstreeks 18.20 uur vond dan een tweede steekpartij plaats, op het Betlehemplein in Sint-Gillis. Die kostte het leven aan een van de betrokkenen, maar ook over de juiste toedracht van deze feiten bestaat nog geen duidelijkheid. ‘Het parket stapt vanavond nog ter plaatse af, met het gerechtelijk labo en een wetsgeneesheer’, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. ‘Voor deze feiten is nog geen verdachte opgepakt.’

Geen verband

Volgens het parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat er een verband zou zijn tussen de steekpartijen in Anderlecht en Sint-Gillis. Ook de derde steekpartij, in Sint-Jans-Molenbeek, staat volledig los van die feiten.

Die derde steekpartij vond rond 18.30 uur plaats in de De Coninckstraat, volgens de eerste berichten in een opvangcentrum voor vluchtelingen of daklozen. Twee mannen kregen het daar met elkaar aan de stok en in de vechtpartij die daarop volgde, haalde een van hen uit met een mes. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen, maar de dader kon ingerekend worden.

Meer duidelijkheid over de verschillende incidenten wordt pas dinsdagochtend verwacht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in