Snoepgroenten zijn in trek, vooral om uit het vuistje te eten. Maar ze kunnen ook handig zijn voor wie snel wat te knabbelen wil bij het aperitief, zeker in combinatie met een originele dipsaus.

INGREDIËNTEN

1 kleine witte ui

1 teentje knoflook

Olijfolie

500 g champignons

Peper en zout

75 g Pas de Bleu (of een andere blauwschimmelkaas)

2 el dragon (fijngehakt)

1 tl mosterd

100 ml zure room

BEREIDING

1. Snijd de ui en knoflook fijn en stoof aan in olijfolie. Snijd de champignons in kleine blokjes en bak mee met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

2. Mix een derde van de champignons fijn. Houd de rest apart. Laat alles afkoelen.

3. Meng de gemixte champignons met de kaas, zure room en mosterd. Meng daarna ook de grove champignons en de dragon onder het mengsel. Proef en breng op smaak.

4. Je kunt meteen beginnen te dippen, maar het wordt nog lekkerder als je het mengsel even laat trekken in de koelkast.

Recept: Wijbar Edel Rot

Foto: rr

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in