Deze zachte wafeltjes krijgen een frisse citrustoets door de mandarijnschil en wat warme kruidigheid door de verse rozemarijn. Instant eindejaarsfeer verzekerd.
INGREDIËNTEN
(voor ongeveer 20 kleine wafels):
250 g boter op kamertemperatuur
200 g suiker (of 250 g als je houdt van een zoeter wafeltje)
150 g yoghurt op kamertemperatuur
4 eieren
Zeste van 2 grote mandarijnen
1 el gehakte rozemarijnblaadjes
1 tl bakpoeder
400 g bloem
1 snuifje zout
1 el neutrale olie om het wafelijzer in te vetten
BEREIDING:
1. Doe de boter, suiker, yoghurt en eieren in een mengkom. Mix met de kloppers van een handmixer tot een geheel. Voeg de mandarijnzeste en rozemarijn toe.
2. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel in delen toe terwijl je aan een laag tempo blijft kloppen.
3. Warm het wafelijzer op, vet het in met olie en bak wafels tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 2 minuten per wafel.
4. Laat afkoelen op een rooster. Bewaar in een luchtdichte doos.
Recept: Johanna Goyvaerts & Barbara Serulus
Foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven