camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

tv- en streamingtips

George Clooney in een minirok

vrijdag 25 november 2022 om 16.59 uur

George Clooney kortgerokt. rr

1 Amour

NPO 2 00.12-2.12 uur

Funny games en La pianiste waren brutale stompen in de maag, maar met Amour uit 2012 liet Michael Haneke zich van zijn tederste kant zien. De Oostenrijkse regisseur toont de liefde tussen tachtigers Georges en Anne. Jean-Louis Trintignant, schitterend als George, stierf in juni, vijf jaar voor zijn tegenspeelster Emmanuelle Riva.

2 Hail, Caesar!

VTM 4 20.35-22.30 uur

George Clooney kortgerokt in een Romeinse tuniek, Scarlett Johansson die waterballet doet: er zijn tal van redenen om naar deze heerlijke komedie van de broers Coen te kijken. Een speelse hommage aan het Hollywood van de jaren 50 met een sterrencast die met zichzelf kan lachen.

3 Heat

Play 6 20.35-00.05 uur

Geen spatje zelfrelativering te bespeuren in deze misdaadthriller van Michael Mann. Al Pacino en Robert De ­Niro nemen hun Eerste Keer Samen Op Het Scherm bloedserieus, maar het levert wel een spannende film op.

4 Ghislaine Maxwell: filthy rich

Op Netflix

Na Jeffrey Epstein: filthy rich, de docureeks over de veroordeelde (en intussen overleden) pedofiel Jeffrey ­Epstein, ­belicht Netflix nu ook de rol die Epsteins voor­malige geliefde Ghislaine ­Maxwell had in de zaak.

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen