camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Elon Musk

Twitter doekt ook EU-kantoor in Brussel op

vrijdag 25 november 2022 om 3.25 uur

 epa-efe

Nadat afgelopen week twee spilfiguren zijn opgestapt, doekt Twitter het hele Brusselse kantoor op, meldde Financial ­Times donderdag. Bij de Europese Unie wekt de sluiting volgens de zakenkrant bezorgdheid op over het ­naleven van de strenge digitale richtlijnen.

Julia Mozer en Dario La Nasa, die volgens vijf bronnen vorige week hun post verlieten, waren verantwoordelijk voor Twitters digitale beleid in Europa en hielden zich bezig met de invoer van het pakket wetten uit de Digital Services Act (DSA). Vanuit het relatief kleine kantoor in Brussel werd zo voor de hele regio toegezien op het naleven van de EU-richtlijnen, die vaak strenger zijn dan in de VS. Door de sluiting heerst twijfel onder EU-kopstukken dat de invoer van de DSA wel zal slagen. ­Binnenkort zal de Commissie ­cijfers publiceren die zouden aantonen hoezeer Twitter achterstaat in de strijd tegen desinformatie.

In november stapte bijna de helft van de 7.500 Twitter-werk­nemers op, nadat de nieuwe ceo, Elon Musk, hun een ­ultimatum had gesteld: ‘extreme hardcore’ zijn en lange intense dagen maken of vertrekken. Ook in Brussel ­kozen veel medewerkers voor het tweede. Hoewel Julia Mozer en Dario La Nasa eerst nog bij het bedrijf bleven werken, gooiden ook zij ­afgelopen week de handdoek in de ring. Bij Twitter was niemand ­beschikbaar voor een reactie. (blg)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen