camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Radar serie 

Demonen à gogo. De series van de week

Er hangt een donkere wolk over serieland deze week. Streamz serveert kwaadaardige highschool-intriges. Op Disney+ vechten fantasyhelden met hun demonen en Netflix toont de duisternis die een ontmoeting met Ghislaine Maxwell voor vele jonge meisjes in gang gezet heeft.

zaterdag 26 november 2022 om 3.25 uur

Warwick Davies in Willowdisney

1Willow

Vanaf 30 november op Disney+

De grote streamingplatforms hebben de voorbije maanden zo veel en zulke dure fantasyreeksen gelanceerd, dat een serieliefhebber er intussen een indigestie aan overhoudt. Maar ziedaar, nog méér verhalen over een voor­bestemde keizerin en een magische queeste waarop alle helden een inner­lijke strijd tegen hun demonen te voeren hebben. Disney+ heeft niets nieuws verzonnen, maar een hele serie gesponnen uit de gelijknamige film uit 1988.

2Ghislaine Maxwell: ­filthy rich

Op Netflix

Tweeënhalf jaar geleden schetste Jeffrey Epstein: filthy rich een onthutsend beeld van het misbruik dat de rijke zakenman op zijn kerfstok had. Nu ook zijn vrouwelijke partner veroordeeld is, zoomt Netflix in op haar rol bij dat jarenlange misbruik. Een Britse prins zou er met knikkende knieën op zitten te wachten.

3Gossip Girl

Vanaf 2 december op Streamz

Wel ja, ook de reboot van deze tienerreeks, over twee bevoorrechte meisjes op een prestigieuze school in New York, krijgt een tweede seizoen. Wij haakten verveeld af na het eerste, maar er is vast een publiek dat zich kan laven aan deze snobistische kijk op ­coming of age.

4Wednesday

Op Netflix

Dochter Wednesday uit The ­Addams family is intussen een tiener. Niemand minder dan Tim Burton heeft deze spin-off voor Netflix onder handen genomen.

5The White Lotus

Op Streamz

Ook het tweede seizoen van de all-inresortreeks The White Lotus is steengoed. Met alweer die kitscherige sfeer, een mysterieuze soundtrack van ­Cristobal ­Tapia de Veer, uitzinnige personages, prachtige fotografie, slimme dialogen en de heerlijke Jennifer Coolidge.

6Stutz

Op Netflix

Zoals menig komisch talent is Hollywoodacteur ­Jonah Hill in therapie. Deze documentaire gaat over zijn bijzondere band met zijn psychiater Phil Stutz.

71899

Op Netflix

Op een stoomboot reist een groep Europese migranten van Londen naar New York om er een nieuw leven te beginnen. Als ze een verdwaald schip ­tegenkomen, breekt de hel los. En wel op zo’n manier dat je je om de haverklap een hoedje schrikt. Dit is Event ­horizon, dertig jaar later en met kostuums: bibberen geblazen.

8Babylon Berlin

Op Streamz

Spannend, bedwelmend en ­extravagant waren de eerste drie seizoenen van deze Duitse neonoirtelevisieserie. Nu is er het vierde seizoen. Net als de drie vorige is het gebaseerd op de romancyclus van auteur Volker Kutscher, die het verhaal van de Weimarrepubliek in 1929 beschrijft.

9Those were the days

Op VRT Max

Aster Nzeyimana draaide vijf minidocu’s over vijf clubs die elk op hun manier dancegeschiedenis schreven: Boccaccio, La Rocca, Café d’Anvers en iets later Cherry Moon en Fuse. De reeks schetst een nostalgisch beeld van de golden nineties, een periode waarin alles nog leek te kunnen.

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen