Power Rangers-acteur Jason David Frank (49) overleden
Jason David Frank op een comicsconventie in 2018.  Foto:  afp

Jason David Frank, de acteur en MMA-atleet die vooral bekend werd door zijn rol als Tommy Oliver in Mighty morphin Power Rangers en de vele spin-offs en films, is uit het leven gestapt. Hij werd 49 jaar.

Oorspronkelijk zou Frank maar een paar afleveringen opduiken in Mighty morphin Power Rangers. Hij speelde de nieuwe, groene Ranger, die slecht bleek te zijn en verslagen moest worden. Uiteindelijk draaide de groene Ranger bij en voegde hij zich bij de helden. Daarna speelde hij ook nog de witte Power Ranger in latere versies van de serie.

Zijn personage was zo populair dat Frank uiteindelijk de acteur werd met de meeste Power Rangers-afleveringen op zak. Want zijn personage, Tommy Oliver, werd de verbindende factor tussen de verschillende Ranger-teams, en speelde zo op dertig jaar tijd mee in 257 afleveringen, verspreid over acht verschillende Power Rangers-teams, en twee films.

Zijn laatste project was Legend of the white dragon, een film die een donkere (en onofficiële) versie van de Power Rangers zou tonen. De film, die gefinancierd is via crowdfunding, zou in 2023 verschijnen.

Naast acteur was hij ook een professioneel MMA-vechter. Frank laat twee zonen en twee dochters na.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in