De saliesiroop voor deze feestelijke cocktail kun je al een weekend op voorhand maken. Overschotjes van de siroop kun je opmaken in je thee.
INGREDIËNTEN (VOOR 1 COCKTAIL)
50 ml versgeperst pompelmoessap, gezeefd
1 tl saliesiroop (recept hieronder)
50 ml droge schuimwijn of champagne
Enkele druppels angosturabitters
Voor de afwerking: een blaadje salie
Ook nodig: cocktailshaker & ijsblokjes
Voor de saliesiroop:
200 g suiker
250 ml water
Enkele takjes of ongeveer 20 blaadjes verse salie
BEREIDING
1. Breng voor de saliesiroop het water samen met de suiker aan de kook. Roer even om zodat de suiker oplost. Doe wanneer de siroop kookt de salie erbij en laat nog 1 minuut zachtjes verder pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Haal de salie uit de siroop.
2. Vul voor de cocktail een shaker met ijsblokjes, het pompelmoessap en enkele druppels angosturabitters. Schud een tiental seconden krachtig en zeef in een met ijsblokjes gevuld glas. Top af met champagne of schuimwijn en garneer met een vers salieblaadje. Serveer onmiddellijk.
Een recept van Johanna Govaerts & Barbara Serulus, foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven