De saliesiroop voor deze feestelijke cocktail kun je al een weekend op voorhand maken. Overschotjes van de siroop kun je opmaken in je thee.

INGREDIËNTEN (VOOR 1 COCKTAIL)

50 ml versgeperst pompelmoessap, gezeefd

1 tl saliesiroop (recept hieronder)

50 ml droge schuimwijn of champagne

Enkele druppels angosturabitters

Voor de afwerking: een blaadje salie

Ook nodig: cocktailshaker & ijsblokjes

Voor de saliesiroop:

200 g suiker

250 ml water

Enkele takjes of ongeveer 20 blaadjes verse salie

BEREIDING

1. Breng voor de saliesiroop het water samen met de suiker aan de kook. Roer even om zodat de suiker oplost. Doe wanneer de siroop kookt de salie erbij en laat nog 1 minuut zachtjes verder pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Haal de salie uit de siroop.

2. Vul voor de cocktail een shaker met ijsblokjes, het pompelmoessap en enkele druppels angosturabitters. Schud een tiental seconden krachtig en zeef in een met ijsblokjes gevuld glas. Top af met champagne of schuimwijn en garneer met een vers salieblaadje. Serveer onmiddellijk.

Een recept van Johanna Govaerts & Barbara Serulus, foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in