Als je dit recept in de vingers krijgt, heb je goud in handen: het past in elk seizoen, je kunt er altijd alles voor in huis hebben en het is ook nog eens budgetvriendelijk. Buig het onbezorgd om naar de noden van het moment: je kunt in plaats van currypasta currypoeder gebruiken, de spinazie vervangen door een andere groente; en als je geen verse chilipeper hebt, neem je gewoon gedroogde.

INGREDIËNTEN (VOOR 2 GROTE OF 4 KLEINE BORDEN)

1 grote ui

1 teentje knoflook

1 stukje gember (1/2 pink groot)

1/2 rode chilipeper

2 kl gele of groene currypasta

600 g vastkokende aardappelen

250 ml bouillon

150 ml kokosmelk

200 g spinazie

1 scheut (olijf)olie

Zout

Voor de afwerking: 1 hand cashewnoten of ongezouten pinda’s

BEREIDING

1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en stoof samen met een snuf zout glazig in een scheut olijfolie op een laag vuur. Roer af en toe om. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer dezelfde grootte.

2. Hak de gember (schillen hoeft niet) en chilipeper fijn en voeg toe. Stoof enkele minuten mee en meng er de currypasta onder. Doe de aardappelblokjes erbij, samen met de bouillon en een snuf zout. Laat met het deksel op de pot ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de aardappelen gaar zijn.

3. Giet de kokosmelk erbij en breng terug aan de kook. Meng er de spinazie onder en laat een beetje slinken. Verdeel over borden en werk af met de grof gehakte noten.

Een recept van Johanna Goyvaerts, foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in