camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

recept

Frittata van zoete aardappel met spinazie en sambal

Frittata is een Italiaanse maaltijdomelet, die je even snel maakt als een quiche. Gebruik gerust boeren- of palmkool in plaats van spinazie voor extra beet en een meer uitgesproken herfstgevoel.

Door  
Foto's

zaterdag 19 november 2022 om 3.25 uur


Voor 2
als hoofdgerecht of
4 als bijgerecht


  1 rode ui

  650 g zoete aardappel

  150 g spinazie (boeren- of palmkool is ook lekker)

  6 eieren

  2 el olijfolie

  3 tl sambal bajak (of meer voor wie van pittig houdt)

  Zwarte peper van de molen

  Zout


Bereiding


1. Neem een pan die in de oven kan en die liefst een dikke bodem heeft. Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur. Schil ondertussen de ui en snijd in fijne halve ringen. Stoof met een snuf peper en zout 6 minuten in de warme olie (de randjes mogen gerust een beetje kleuren). Roer af en toe om.

2. Schil de zoete aardappelen en snijd in schijfjes. Meng de sambal onder de gestoofde ui. Doe er nu de zoete aardappel bij en bak met een extra snufje peper en zout beetgaar in 15 minuten. Roer regelmatig om. Verwarm de oven alvast voor tot 200 °C. Roer de spinazie (of kool) er handje per handje onder, zodat de blaadjes wat slinken.

3. Kluts de eieren in een kommetje met een snuf peper en zout. Voeg ze toe aan de pan. Laat nog enkele minuten op het vuur staan en zet daarna enkele minuten in de oven, tot ook de bovenkant stolt, het ei fluffy wordt en de randen goudbruin kleuren. Zet het potje sambal mee op tafel, zodat iedereen een extra lepeltje bij de frittata kan eten.


TIP:
Als je geen tijd hebt om zelf sambal te maken, dan is deze frittata ook uitermate geschikt om het potje sambal oelek te verwerken dat staat te verkommeren in de keukenkast.Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen