Wout van Aert duikt op 4 december in Antwerpen weer het veld in
Foto:  belga

Wout van Aert weet waar hij de komende maanden aan de start verschijnt in het veld. De Belgische kampioen duikt op 4 december voor het eerst weer het veld in op de Wereldbekermanche in Antwerpen.

Op voorhand werd volop gespeculeerd over de terugkeer van Van Aert. Kortrijk (26 november) werd voorspeld als de plek voor zijn terugkeer, maar daarvoor past hij uiteindelijk.

Wout van Aert, de Belgische kampioen, liet eerder al uitschijnen dat hij deze winter meer wilde crossen en een doel heeft gemaakt van het WK. Nu is dus duidelijk dat hij zijn crossseizoen op 4 december in Antwerpen opent, waar een Wereldbekermanche op de planning staat. De groene trui van de Ronde van Frankrijk rijdt daarna nog twee manches van die Wereldbeker. Een week na de cross in Antwerpen trekt hij naar Dublin (11/12), op 26 december sluit hij zijn Wereldbekeravontuur af in Gavere.

Behalve de Wereldbekercrossen staan ook twee manches in de Superprestige (op 27/12 in Heusden-Zolder en op 28/12 in Diegem) op het programma en rijdt Van Aert ook nog de crossen in Mol (23/12) en Loenhout (30/12).

Hoe zijn programma na Nieuwjaar eruitziet, valt nog af te wachten. Al lijkt de kans groot dat hij met het oog op het BK in Lokeren de crossen in Herentals (3/1), Koksijde (5/1), Gullegem (7/1) en Zonhoven (8/1) rijdt. Van Aert sluit zijn crossseizoen af met zijn hoofddoel: het WK in Hoogerheide op 2 februari.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in