De organisatoren van het WK voetbal in Qatar hebben hun excuses aangeboden aan een Deense cameraploeg nadat beveiligingspersoneel ‘per ongeluk’ een live-uitzending had onderbroken.

Een ploeg van de Deense zender TV2 zat dinsdag midden in een live-interventie toen hen aangemaand werd te stoppen met filmen. Volgens journalist Rasmus Tantholdt dreigden ze zelfs om de camera van de ploeg stuk te slaan (zie video bovenaan).

In een verklaring van het Supreme Committee for Delivery and Legacy, de lokale organisatoren van het toernooi, werd toegegeven dat de crew wel de juiste vergunningen had om te filmen en dat verontschuldigingen waren aangeboden.

Toeristische bestemming

‘De organisatoren van het toernooi zijn op de hoogte van een incident waarbij een Deense tv-ploeg per ongeluk werd onderbroken tijdens een live-uitzending in een van de toeristische bestemmingen van Qatar’, luidde de verklaring.

‘Na controle van de geldige accreditatie en filmvergunning van de ploeg werd door de beveiliging ter plaatse een verontschuldiging aangeboden aan de omroep, voor de ploeg zijn activiteiten hervatte.’

De Deense voetbalbond is een van de luidste critici van het WK in Qatar. Uit protest zullen de shirts van de Deense ploeg opvallend sober zijn, waarmee ze de arbeidsmigranten in de Golfstaat een hart onder de riem willen steken.