Vermeende dader van inbraak bij transportbedrijf dood aangetroffen: zes personen opgepakt
Foto:  Laura Moens

Een 42-jarige man is dinsdagavond overleden nadat hij op heterdaad was betrapt bij een inbraak in een transportbedrijf in Beervelde bij Lochristi. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. Zes personen werden gearresteerd.

Omstreeks 23 uur dinsdagavond werd een 42-jarige man met de Russische nationaliteit op heterdaad betrapt, toen hij probeerde in te breken bij een transportbedrijf in de Haanhoutstraat in Beervelde. Wat daarna gebeurde, is nog onduidelijk en wordt onderzocht door de politie en het parket.

Het bedrijf werd in het verleden al meermaals geteisterd door brandstofdieven. Daarop installeerde de firma bewakingscamera’s met bewegingssensoren. Die merkten de inbreker dinsdagnacht op en stuurden een melding uit.

Autopsie

Nadat de dief op heterdaad was betrapt, sloeg hij op de vlucht en werd hij achtervolgd door enkele werknemers van het bedrijf. Later werd zijn levenloze lichaam gevonden in een naburig weiland. Hoe de man overleed, is onduidelijk. De omstandigheden van het overlijden worden onderzocht.

Na het incident werden zes personen gearresteerd. ‘Vandaag (woensdag, red.) vindt een autopsie plaats die meer uitsluitsel moet brengen’, zegt het parket. De onderzoeksrechter zal donderdag beslissen of er verdachten aangehouden worden. Voor welke tenlasteleggingen de personen opgepakt zijn, is nog niet bekend. Of het slachtoffer ten val kwam tijdens de achtervolging of er sprake was van geweld, wordt nog onderzocht.

Onduidelijkheid

In de buurt van het transportbedrijf heerst veel onduidelijkheid over het voorval. Buurtbewoners reageren dan ook geschokt. Het parket onderzoekt verschillende pistes: van een gewelddadig overlijden, tot de mogelijkheid dat de inbreker tijdens zijn vlucht een hartaanval kreeg. Ten vroegste donderdag verwacht het parket meer duidelijkheid over het overlijden van de man.

Het transportbedrijf wenst voorlopig niet te reageren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in