Tiener overleden bij hevig onweer in Spanje
Foto: reuters

In Spanje is bij hevig noodweer met veel regen, hagel en rukwinden minstens een dode gevallen. Het slachtoffer is een zeventienjarige jongen die werd getroffen door een vallende tak in de stad Zaragoza, meldt de staatszender RTVE zaterdagavond.

In Zaragoza viel een tak op een zeventienjarige jongen. Hij was op slag dood. De schade in de stad is groot. Het vliegverkeer van en naar de luchthaven van de Spaanse stad Valencia werd zaterdag zelfs stilgelegd door blikseminslagen en zware regenval. Ook elders in de regio heeft het vele water tot overlast geleid en zijn straten ondergelopen, melden regionale media. In het gebied zijn ook treinen en metro’s uitgevallen door het noodweer.

Tiener overleden bij hevig onweer in Spanje
Foto: reuters

Sinds vrijdagavond veroorzaakt een storm zware buien, wind en hagel in het gebied aan de Spaanse oostkust. Zaterdagochtend begon het harder te regenen en werd een startbaan van het vliegveld van Valencia getroffen door een blikseminslag, zei de luchtverkeersleiding. Ook wateroverlast zou de luchthaven parten spelen.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in