Al 2 miljoen digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen
Foto:  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Netbeheerder Fluvius heeft afgelopen week de twee miljoenste digitale energiemeter geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat deelt Fluvius zaterdag mee. Een op de drie Vlaamse gezinnen beschikt nu over zo’n meter.

Volgens Fluvius wint de digitale meter aan populariteit door meerdere nieuwe mogelijkheden, zoals het opvolgen van energieverbruik en de verkoop van zonnestroom. “En ook de maandfacturatie en energiedelen zijn nieuwe mogelijkheden voor wie een digitale meter heeft”, zegt Fluvius in het persbericht.

De netbeheerder wijst erop dat een kwart van de gezinnen met digitale meter, 265.000, zijn verbruik actief opvolgt. Tegenover een jaar geleden zijn dat er 182.000 meer. 

Fluvius plaatst sinds 1 juli 2019 alleen nog digitale meters voor elektriciteit en gas. In september 2021 werd al de kaap gerond van 1 miljoen digitale meters. 

Voor nieuwbouw en renovaties, en bij de plaatsing van zonnepanelen installeren technici van Fluvius de digitale meters. Sinds begin 2021 staan drie aannemersgroepen Fluvius bij voor de uitrol in bestaande woningen. Bedoeling is dat acht op de tien Vlaamse gezinnen tegen eind 2024 een digitale meter hebben.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in