camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

nood aan cash

Musk verkocht voor 4 miljard aandelen in Tesla

donderdag 10 november 2022 om 3.25 uur

Elon Musk. ap

De Amerikaanse miljardair, Tesla-oprichter en Twitter-eigenaar Elon Musk heeft tussen vrijdag en dinsdag voor bijna 4 miljard dollar aan aandelen van de fabrikant van elektrische wagens Tesla van de hand gedaan. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Een week geleden nam Musk het socialemediaplatform Twitter over voor 44 miljard dollar.

Musk verkocht in totaal meer dan 19 miljoen aandelen Tesla, of iets meer dan 4 procent van het totale aantal aandelen dat hij bezit in de autobouwer. Dat is 0,6 procent van het aantal aandelen in Tesla dat via de beurs vrij verhandeld wordt.

Musk verkocht in augustus al voor 15,5 miljard dollar aandelen om de overname van Twitter deels te financieren. Hij zei toen dat hij voorlopig geen Tesla-aandelen meer van de hand zou doen, omdat hij ‘paniekverkopen’ onder beleggers wilde vermijden.

Volgens Bloomberg maken aandeelhouders van Tesla zich zorgen dat Musk binnenkort nog meer aandelen van Tesla zal moeten verkopen om geld te kunnen pompen in Twitter, dat nog steeds worstelt om structureel winstgevend te worden. In een jaar tijd verkocht Musk voor omgerekend 36 miljard dollar aan Tesla-aandelen. Sinds de piek van vorig jaar is de producent van elektrische voertuigen meer dan de helft (53 procent) van zijn beurswaarde kwijt. (pvm)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen