Al 96 jaar dezelfde gerechten, en toch staat deze brasserie voor het eerst in Gault&Millau: ‘Totale verrassing’
Het interieur van Brasserie Rubens verandert soms een klein beetje, maar de keuken bleef altijd dezelfde.  Foto:  rr

Nog nooit werd er een schuimpje geserveerd, de gerechten hebben geen ‘eigen twist’. Brasserie Rubens zweert bij grootmoeders keuken. Goeie vol-au-vent, perfect gebakken zeetong. Na 96 jaar heeft ook Gault&Millau dat gezien. De oude dame op de dijk van Knokke staat voor het eerst in de gids. ‘Een totale verrassing’, zegt zaakvoerder Maxime Vandeperre. ‘Maar het is een fijne gedachte dat de gids ook onze soort keuken apprecieert.’

De Rubens. Een begrip voor iedereen die de benen al eens onder tafel schoof in Knokke. En vooral: een brok geschiedenis. In 1926 ging het hotel-restaurant voor het eerst open. Vooral de Britten die hun ...

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in