Nina Derwael verovert bronzen medaille aan brug met ongelijke leggers op WK turnen
Foto:  BELGA

Nina Derwael (22) is er zaterdag niet in geslaagd zich voor de derde keer in haar carrière tot wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers te kronen. Ze pakte brons tijdens het WK turnen in Liverpool.

Een week geleden vierde Derwael na een lange pauze haar rentree met 14.700 punten aan de brug met ongelijke leggers. De regerende olympisch kampioene plaatste zich zo als tweede voor de finale, enkel de Chinese Luo Rui (14.900) deed beter.

In de finale kreeg Derwael dezelfde score als in de kwalificaties achter haar naam. Wei Xiaoyuan uit China deed met 14.966 echter beter en verlengde zo haar wereldtitel. Het zilver was voor de Amerikaanse Shilese Jones (14.766). Luo Rui raakte met haar voet de legger en moest tevreden zijn met de zesde stek (13.800).

Derwael behaalde in 2018 in Doha en in 2019 in Stuttgart de wereldtitel aan de brug met ongelijke leggers. In Montreal in 2017 veroverde de Limburgse al eens brons. Ze heeft verder twee Europese titels op haar palmares.

In Liverpool beperkte Derwael zich tot de brug en de balk. Op dat laatste toestel kwam ze na een val niet verder dan 12.566 punten.

Eerder op de dag eindigde Lisa Vaelen (18) op de zesde plaats in de sprongfinale.