Geval van verkeersagressie leidt tot frontale botsing in Schilde: bestuurder overleden
Foto: BFM

Op de Turnhoutsebaan in Schilde is vrijdagavond een dodelijk ongeval gebeurd. Een bestelwagen en een lijnbus kwamen frontaal met elkaar in aanrijding. De 67-jarige bestuurder van de bestelwagen kwam daarbij om het leven. Kort voor het ongeval was het slachtoffer betrokken bij een geval van verkeersagressie.

Het ongeval gebeurde rond 19.15 uur. ‘Een bestelwagen die op de Turnhoutsebaan in de richting van Turnhout reed, week ter hoogte van de Klein Waterstraat af van de rijbaan’, legt woordvoerder Stefanie Verstappen van de lokale politie Voorkempen uit. De bestelwagen ging over een verkeerseiland, reed een verlichtingspaal uit en belandde op de tegenoverstelde rijbaan. Daar kon de bestuurder van een lijnbus een frontale aanrijding niet meer vermijden.

De toegesnelde hulpdiensten probeerden bestuurder van de bestelwagen nog te reanimeren, maar de 67-jarige man afkomstig van Sint-Job overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Op de lijnbus raakte niemand gewond, al was de chauffeur wel danig onder de indruk van de feiten.

Verkeersagressie

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Het dodelijk slachtoffer had volgens ooggetuigen kort voor het ongeval een stevige woordenwisseling met een andere bestuurder. ‘Het rijgedrag van beide partijen na dat geval van verkeersagressie heeft uiteindelijk geleid tot het dodelijk ongeval’, aldus Verstappen.

Door het ongeval was de Turnhoutsebaan ter hoogte van het kruispunt met de Klein Waterstraat een tijdlang volledig versperd voor het verkeer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in