In Wilrijk heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw een explosie voorgedaan in de Pieter Van Passenstraat. Twee verdachten zijn intussen gevat in Nederland. Ze zaten in een wagen die door de politie kon worden onderschept op basis van camerabeelden in de buurt van de aanslag.

Bij de aanslag werd een explosief naar een woning gegooid in de Pieter van Passenstraat. Er vielen geen gewonden, maar er is wel materiële schade aan de voordeur van het geviseerde pand, het raam van de woning ernaast en enkele geparkeerde voertuigen in de straat. Het voorbije weekend vond in dezelfde straat ook al een explosie plaats aan een woning, maar toen werd allicht het verkeerde doelwit geraakt.

Op camerabeelden in de buurt zag de politie na de aanslag van woensdagnacht hoe een auto met Nederlandse nummerplaat wegreed net na de feiten. ‘De wagen kon net voor Breda onderschept worden door de Nederlandse politie’, stelt het parket. ‘De betrokkenheid van de twee inzittenden, twee Nederlandse mannen van 22 en 27 jaar, wordt volop onderzocht.’ Aan Nederland zal de overlevering van de verdachten worden gevraagd.

Het parket heeft intussen een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid bij nacht, inbreuk op de wapenwet en criminele organisatie. Een mogelijke link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Beveiligingscamera

Afgelopen weekend werd Wilrijk ook al opgeschrikt door een explosie in dezelfde straat. Toen werd de woning van een bejaarde dame getroffen en ging het volgens het parket om een vergissing. In de straat werd toen door de politie een beveiligingscamera neergezet. De Nederlandse politie heeft voor deze feiten twee verdachten opgepakt.

Op 20 oktober brak er brand uit bij een eethuis in de Schaliemolenstraat in Wilrijk, omdat er drie molotovcocktails naar binnen waren gegooid. De zaak brandde volledig uit. Een bewoner van een bovengelegen appartement raakte bevangen door de rook en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij dat incident werd vooral een link met het drugsmilieu verder onderzocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in